AGS Mengesahkan Penerimaan Tawaran Pengambilalihan, Perbincangan Berterusan
Uncategorized

AGS Mengesahkan Penerimaan Tawaran Pengambilalihan, Perbincangan Berterusan

Pembuat mesin slot AGS (NYSE:AGS) mengesahkan ia menerima tawaran pengambilalihan $10 sesaham, yang menjelaskan lonjakan 25.25% saham hari ini, sambil menambah tawaran itu tidak diterima.

AGS
Slaid daripada pembentangan pelabur AGS. Syarikat itu mengesahkan ia menerima tawaran pengambilalihan $10 sesaham. (Imej: AGS)
Dalam pemfailan Borang 8-K dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa (SEC), AGS tidak mengenal pasti daripada syarikat yang menerima cadangan pemerolehan itu. Tetapi saingan Inspired Entertainment (NASDAQ:INSE) dipercayai secara meluas adalah pelamar yang dipersoalkan.

Lembaga Pengarah dan pasukan pengurusan Syarikat komited untuk bertindak demi kepentingan terbaik semua pemegang saham. Selaras dengan tugas fidusiarinya dan dengan berunding dengan penasihat kewangan dan undang-undang Syarikat, Lembaga Pengarah Syarikat akan menyemak dengan teliti sebarang cadangan yang diterima oleh Syarikat untuk menentukan tindakan yang diyakininya adalah demi kepentingan Syarikat dan pemegang sahamnya. ,” menurut dokumen kawal selia AGS.

Pengeluar peranti permainan menambah bahawa bukan dasar syarikat untuk mengulas mengenai spekulasi pasaran, dan tiada kemas kini lanjut mungkin akan dikeluarkan melainkan diperlukan oleh pengawal selia.

Apa Seterusnya untuk AGS
Pada $10 sesaham tunai, bakal pembeli menilai pada $4, atau 66% di atas harga penutupan AGS pada 11 Ogos. Walaupun dengan perhimpunan besar-besaran Result SGP volum tinggi dalam nama hari ini, saham perlu memperoleh 33.1% untuk mencapai harga tawaran.

“Cadangan ini tidak diterima oleh Syarikat, walaupun Syarikat masih dalam perbincangan awal dengan pihak ketiga tersebut,” kata AGS dalam pemfailan SEC.

Syarikat yang berpangkalan di Las Vegas itu memberi amaran kepada pelabur bahawa tiada jaminan ia akan membuat perjanjian dengan pihak ketiga yang tidak dikenali pada harga yang disebutkan di atas atau dengan pelamar lain pada Keluaran SGP tanda harga yang berbeza.

Walaupun Inspired Entertainment tidak mengulas mengenai perkara itu dan AGS tidak mengenal pasti syarikat itu dengan nama, bekas itu dilihat sebagai pelamar yang boleh dipercayai. Itu disebabkan oleh kunci kira-kira pengukuhan dan ulasan terdahulu bahawa ia menilai peluang penyatuan .

Adakah $10 Cukup? Mungkin tidak.
Matematik mudah mengesahkan tawaran $10 setiap saham untuk syarikat yang berdagang pada $6 hanya sehari yang lalu adalah menarik. Tetapi perkara-perkara tidak begitu mudah apabila ia datang kepada AGS. Saham itu didagangkan pada $32 pada 2018 dan 52 minggunya ialah $10.45.

Selain itu, penganalisis kebanyakannya membina pada AGS , dan sasaran harga purata pada nama itu — tidak semestinya faktor dalam perbincangan pengambilalihan — ialah $11.44. Sesungguhnya, syarikat itu mempunyai ciri-ciri yang berkemungkinan menarik kepada pelamar.

Trend lawatan kasino adalah kukuh di seluruh AS, memaksa pengendali untuk melanjutkan kitaran naik taraf slot, disebabkan margin tinggi yang ditawarkan Keluaran SDY oleh mesin permainan. Khusus kepada AGS, syarikat itu menambah bahagian pasaran dan memperoleh 70% daripada jualannya daripada aliran hasil berulang.

Masih belum jelas bahawa jika AGS menolak bidaan $10 sesaham, tawaran yang lebih tinggi akan menjadi kenyataan.